Eerste ‘Buurtbloemetje’ voor Odensehuis

 

Op maandagmiddag 30 januari werd het eerste ‘Buurtbloemetje’ uitgereikt. Annabelle Spanjaard, de initiator van dit sympathieke project, vertelt:

“‘Buurtbloemetje’ is een project dat werd bedacht voor de Wijkstemdag 2015. Mensen die vinden dat een persoon of organisatie wel eens in het zonnetje gezet mag worden, mogen dat bij ons aangeven. En als die suggestie wordt gehonoreerd, krijgt de genomineerde persoon of instantie een bos bloemen. Je kunt iemand opgeven om allerlei verschillende redenen: omdat hij bijvoorbeeld vaak je stoepje veegt, of zijn rijbewijs heeft gehaald, of heel goed kan jongleren - ik noem maar wat. 

En het eerste bloemetje gaat naar het Odensehuis Groningen aan de Molukkenstraat 200. De vrijwilligers van het Odensehuis doen altijd zó veel voor wijkbewoners met dementie. De bos bloemen is bedoeld als aardigheidje.

De opstartperiode was wat lang, maar tijdens de Wijk-G100 kwam ik Josephine en Carina tegen en die vonden het zo’n leuk project dat ze het zonde zouden vinden wanneer het zou blijven liggen. Door hen ben ik weer gaan mailen en toen bleek het toegezegde geld van de Wijkstemdag ook nog steeds beschikbaar. Bovendien wilden de drie bloemenzaken ook nog meedoen. Dat zijn: ‘Fiore di Acacia’ (Oosterhamriklaan 261b), Bloemenhuis ‘Flora’ (Floresstraat 5) en bloemenspeciaalzaak ‘Brakema’ (Korreweg 135).”

Josephine Hoeksema vervolgt:

“Ik ondersteun Annabelle bij dit geweldig leuke initiatief. In het verleden heb ik zelf wel eens een taartenactie gehad en wat Annabelle doet lijkt natuurlijk heel erg op wat ik met een andere collega al had gedaan. Dus zei ik haar dat ik graag mee wilde doen, want ik ben gek op dingen uitdelen. Maar het is vooral heel leuk om met mensen in de wijk in contact te komen.” 

De derde dame die is aangeschoven, is mevrouw Aafke Harmsma. Zij is al jaren vrijwilligster bij het Odensehuis en vertelt mij hier wat over:
Het Odensehuis is voor mensen met beginnende Alzheimer en dementie. Zij kunnen hier vrijwillig komen van 10:00 tot 16:00 uur en zij mogen hun partner ook meenemen. Wij doen spelletjes, we zingen, of we kletsen gewoon lekker. Iedere middag is er wel wat: tekenen of werken met klankschalen, enz. Maar er worden ook massages gegeven en nagels gelakt. En tussen de middag wordt er vaak gewandeld.
Het Odensehuis bestaat al zo’n vier jaar. We zijn begonnen aan de Friesestraatweg en ik ben er door toedoen van een ander als vrijwilliger bij gekomen.”

Wilt u zelf iemand nomineren voor het ‘Buurtbloemetje’?
Stuur dan een mailtje naar buurtbloemetje@gmail.com

Ook kunt u bij de drie bloemisten die meedoen op een briefje invullen wie u wilt nomineren voor een bos bloemen.

Het volgende ‘Buurtbloemetje’ wordt uitgereikt op maandag 27 februari. Dus uw nominatie zien we graag voor 24 februari tegemoet.

 

Wilt u meer weten over het Odensehuis in de Molukkenstraat? Ga dan naar: www.odensehuisgroningen.nl

 

Wil van Eekere

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Josephine Hoeksema

WIJ-Korrewegwijk

Floresplein 19, 9715 HH Groningen

 

 


 

Odensehuis Groningen

 

Molukkenstraat 200

 

9715 NZ Groningen

 

Contact: Marjolein Hoolsema

 

050 230 3252

 

06 4537 3932


 

 

© 2018 - Odensehuis Groningen | All rights reserved